Naturupplevelser Utomlands

Kroatien

Kroatien är ett land som är vida känt för sin vackra natur. Kristallklart havsvatten, pampiga nationalparker och otaliga öar att utforska.

Den blå grottan, eller Modra Spilja som den heter på kroatiska, är bara en av de många naturliga sevärdheter som finns att se när man reser till de södra delarna av landet. Denna grotta nås med hjälp av båt och är som vackrast mitt på dagen en vacker sommardag. Då lyser solen upp grottan genom en öppning under vattenytan. Det blå ljuset i grottan är då minst sagt magiskt. Trots att upplevelsen måste delas med horder av andra turister så kan man uppleva det lugn och den vördnad som bara naturen kan ge en.

En annan plats som praktiskt taget svämmar över med turister är nationalparken Krka. Denna park och dess magnifika vattenfalls popularitet är lätta att förstå när man ser dess skönhet på bild eller på plats. Man kan bara föreställa sig hur sagolikt det hade varit att få simma vid och njuta av detta naturfenomen i stillhet och tystnad. Tyvärr gör de hundratals turister som simmar runt dig med selfie sticks ögonblicket något mindre magiskt.

Ibiza

Ibiza är en destination med många ansikten. Å enda sidan är det ett partyparadis för brittiska turister och internationella kändisar. Å andra sidan finns det sedan länge en bohemisk kultur och gott om vacker natur som kanske inte uppmärksammas och upplevs lika mycket.

Om man tar sig upp norrut från det folktäta San Antoni och Ibiza stad finns det platser på Ibiza där man kan få njuta i stillhet av en vacker havsutsikt eller ett rent ut sagt storslaget landskap.

IBIZA

Hotellet Hacienda Na Xamena kan tyckas ligga mitt i ingenstans, men det är en del av dess charm. Från de utomhuspooler som finns här slås man av hur vackert Ibiza egentligen är. Havet, klipporna och grönskan utgör en perfekt naturskönhet som är svår att slå.

Om man är modig och frisk kan man även ta sig an utmaningen att klättra ner till det “hemliga” Atlantis. Detta är inte en typisk turistattraktion, utan snarare en plats som lokalinvånarna pratar mycket om. Det är en stenig “strand” med naturliga pooler och imponerande vyer. Är man en av de lyckliga få som har tillgång till båt så kan platsen förstås nås lättare på detta sätt. Det är inte helt lätt att hitta Atlantis, utan man får söka och fråga sig fram om dess exakta position.

USA

Trots att det kanske inte är det USA är mest känt för så finns det otroligt mycket vacker natur i detta land. Los Angeles, som är hem till nästan 4 miljoner människor, har utöver sina stadskärnor ett flertal platser som passar utmärkt för vandring. Det finns dessutom botaniska trädgårdar som Huntington Library där man för en avgift kan vandra runt i det ljuvliga området och beskåda växtlighet och bebyggelse från olika länder och kontinenter.

Hawaii är förstås en del av USA som är mycket uppskattad för sin natur. Stränderna, havet, växtligheten och djurlivet är nästintill oslagbara, vilket gör Hawaii till ett populärt resmål. Resor till Hawaii kan bokas bland annat med Ving som numera klimatkompenserar, så att deras resenärer kan njuta av resor till avlägsna platser som denna med något mindre klimatångest.

Lämna ett svar