Jobbcamp i fjällen

Jobbcamp i fjällen

Vår chef har ibland lite galna idéer men jag måste säga att han är genial för han lyckas alltid. Vi jobbar på ett IT-utvecklingsföretag och ibland ställs vi inför extremt tuffa utmaningar. Det är vid såna tillfällen som har gör saker som är helt otraditionella. Han är känd för att hitta lösningar på sätt som ingen annan, det gäller bara att han har hela personalen med dig. Och, med oss i teamet nu så har han ett gäng lojala anställda som helt litar på hans sätt.

Förra vintern ställdes vi inför ett stort och väldigt komplext ärende, vi hade kört fast och kunde liksom inte komma någon vart. Det kändes som vägens ände, även om vi aldrig uttalade det högt.

Nya lösningar

Chefen kände vår frustration så en måndag skickade han ut mejl att vi inför tisdagen skulle ha packat en väska med fritidskläder och mycket varma kläder och skor. Vidare skrev han att vi skulle beräkna att vara tillbaka under fredagen. Vi hade ingen aning om vart vi skulle, bara att vi tydligen skulle vistas utomhus en hel del fast det var vinter. Jag funderade stilla hur vi skulle kunna lösa något problem om vi var utomhus men samtidigt litade jag på vår chef så jag ställde aldrig någon fråga.

Vinter
Vinter

I samma brev stod även att vi givetvis skulle få extra betalt i form av traktamenten med mer, och om någon var tvungen att ordna barnvakt eller liknande så skulle man få betalt för det. Och, om vi sedan skulle kunna lösa problemet under resan så skulle han betala oss 50 000 var i bonus. Bara den grejen var lockande förstås, inte för att vi inte skulle gett allt för att lösa det i alla fall utan mer för att det känns som om han verkligen litar på oss och uppskattar oss.

Skoter och brasa

Efter att ha åkt några timmar så klev vi ut i ett helt perfekt vinterlandskap. Vi fick en hel, stor och lyxig stuga att installera oss. Det var mer som ett hus än stuga i storlek men utan att tappa stugcharmen. Den var helt igenom byggd och inredd i trä och hade både bastu med utsikt över ett fjäll och ett stort jacuzzi-bad inne och ett värmande vildmarksbad utanför.

Kylen och frysen var välfylld liksom frukt- och grönt. Vår chef var alltså inte med oss eftersom han ville att vi skulle få jobba och tänka helt fritt. Vi fick dock veta att det var hans fjällstuga vi hade körts till. Han hade även skrivit en lista med vad han förväntar sig och vilka saker vi hade på schemat, för vi skulle inte bara sitta inne i stugvärmen och mysa.

Morgonen efter skulle börja med en skotertur efter frukost. Bara två av oss hade kört skoter innan så det var lite spänt och upphetsat. Det tog dock inte länge innan vi alla hade kommit in i lunken. Vi följde en skoterled hela vägen upp till ett fjäll och väl där uppe fanns en eld tänd och kaffe kokat över öppen eld var på gång.

Att med den utsikten sitta och dricka kaffe kokat över öppen eld är helt obeskrivligt fantastiskt. Som magi, när vi sedan körde tillbaka så tog vi en lite längre led och där var den bitvis så bred att det var rena rama E4:an. Då kunde vi verkligen känna på vilka krafter som fanns i skotrarna.

Lösningar

När vi sedan var tillbaka så satte vi oss ner för att jobba lite, fylld av dagens upplevelser. Efter första dagens skoterfärd hade jag fått känningar i ryggen så jag fick dessvärre avstå hundspannsturen, jag fick istället lite uppgifter att förbereda hemma i stugan. När jag var klar med det så tog jag en lång promenad istället. När jag kom tillbaka gjorde jag en stor kopp värmande choklad och satte mig framför den öppna spisen. I hela stugan fanns det ingen tv vilket var ett medvetet val av chefen. Han ville att man skulle umgås istället.

Eftersom jag inte hade någon att umgås med så tog jag fram mobilen istället. Jag hade dock bestämt att jag inte skulle tänka jobb förrän de andra var tillbaka. Eftersom det problem vi hade ställts inför krävde att man diskuterade fram och tillbaka så skulle det inte ge något om jag satt själv och klurade.

Istället roade jag mig någon timme med online slots och othello reversi. Det är förvånande hur snabbt tiden kan gå när man spelar, plötsligt hörde jag arbetskamraternas röster och de var tillbaka från hundfärden. De var lika lyriska idag som efter skoterturen och enligt samma schema så spenderade vi eftermiddagen med jobb och avbrott för middag. Efter några dagar i den här lunken, borta från kontoret, så fanns lösningen plötsligt där mitt framför oss. Vi hade vågat tänka utanför boxen och släppte begränsningar i tanken. Projektet blev en succé!